уторак, 10. април 2018.

GLAVOBOLJE PČELARA ZBOG POJEDINIH NESAVESNIH VOĆARA


Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu obezbedio je u saradnji sa firmom „Evrotom“ doo donaciju lekova za pčele za 40 opština, među kojima je i Bela Crkva. Pčelari su zadovoljni i zahvalni na donaciji koju će dobiti.
Sa druge strane, od lokalne samouprave traže da se stane na put nesavesnim voćarima koji prskanjem u toku dana ugrožavaju pčelinja društva.
Predsednik opštine Darko Bogosavljević sastao se sa predsednicima dva udruženja pčelara i informisao ih o tome da su lekovi dopremljeni, kao i da je neophodno da prikupe dokumentaciju od članova udruženja o broju košnica koje imaju i podatke dostave veterinarskoj stanici i opštinskoj upravi, a da će naknadno biti određen datum za primopredaju lekova za pčele.
Veći deo sastanka bio je posvećen problemu sa nesavesnim voćarima. Poljočuvarska služba opštine Bela Crkva pozabaviće se ovim problemom, kako bi se u što kraćem roku podnele prijave Fitosanitarnoj inspekciji iz Pančeva i na taj način stalo na put ugrožavanju pčela, jer su kazne rigorozne.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.