среда, 25. април 2018.

ČIŠĆENJE KANALA ZA ODVOD ATMOSFERSKIH VODA


Održavanje kanala za odvod atmosferskih padavina još jedan je od poslova koje je JKP “Belocrkvanskikomunalac” dobio pripajanjem Direkcije za izgradnju Bele Crkve.
Kanali kod bolnice, železničkog parka i u delu ulice Save Munćana se redovno kose, ali već nekoliko godina nisu izmuljavani. Kanal kod pijaca u ulici 1.oktobar je u najlošijem stanju, pa je to bio razlog da radovi na održavanju kanala počnu baš od njega.
Poslovi održavanja kanalske mreže vrše se na osnovu godišnjeg Programa održavanja komunalne infrastructure koji je usvojilo opštinskoVeće, a finansiraju se izsredstava opštinskog budžeta po Ugovoru zaključenom između JKP “Belocrkvanskikomunalac” i loklane samouprave.
- Deo kanala na kome nema objekata čisti se mašinski, a ispod objekata ručno. Cev koja je postavljena ispod ulice Vojvođanskih Brigada je viša od nivoa kanala za oko 30 cm i u većem delu je nataloženo blato. Cev će sada biti očišćena, ali treba raditi na rekonstrukciji i postavljanju profila za mostove u nivou kanala i veće propusne moći, kaže Milica Vitomirov vd direktor JKP “Belocrkvanski komunalac”.
Na ostalim kanalima će biti uklonjen nataloženi sloj mulja, kako bi bio obezbeđen normalan protok vode u slučaju pojave značajno veće količine padavina, i na taj način sprečeno plavljenje delova naseljenog mesta Bela Crkva.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.