петак, 2. март 2018.

ODRŽANA 15. REDOVNA SEDNICA SO BELA CRKVA


Pred odbornicima je bilo pet tačaka dnevnog reda, sve odluke usvojene su velikom većinom glasova. U radu je učestvovalo 28 od ukupno 33 odbornika. Najviše diskusija bilo je u toku pretresa predloga odluke o davanju apoteke u zakup.
Predsednik SO Marjan Aleksić predložio je proširenje dnevnog reda pretresom predloga odluke o nadležnostima u postupku pribavljanja, raspolaganja i upravljanja stvarima u javnoj svojini opštine Bela Crkva, koji je nakon obrazloženja Jadranke Milosavljević Nišavić, sekretara SO i usvojeno.
Odluka o izmenama i dopunama Statuta opštine, usvojena je bez mnogo diskusije sa 24 glasa. Odluka o pokretanju postupka davanja u zakup apoteke i delova objekata koje ista koristi, a na predlog UO Doma zdravlja i na inicijativu zaposlenih u apoteci, izazvala je dugu i iscrpnu diskusiju. Dr Slađana Lacmanović vd direktora Doma zdravlja odgovorila je na sva pitanja odbornika opozicije, a predsednik SO je odbornicima i javnosti veoma plastično predstavio problem i moguća rešenja.
sednica so 01
- Prvo smo predložili zaposlenima da uzmu i sami vode apoteku bez opterećenja za zakup, ali oni su predložili da se izda u zakup i mi smo taj predlog izneli. Jedan od uslova javnog oglasa biće da onaj ko želi da bude zakupac, mora da zadrži sve zaposlene i to sa istim primanjima. Verujem da će zainteresovanih biti. Postoje naravno i druga rešenja koja bi znatno opteretila sve stanovnike opštine. Mi možemo da podignemo kredit što će opteretiti sve, da napunimo apoteku i da se uđe u novi ciklus neizvesnog poslovanja. Možemo da uz 13,9 milona dinara koliko smo iz budžeta dali za apoteku u poslednja tri meseca, izdvojimo još 20, 30 ili 40 miliona u tu namenu, a to bi značilo da rebalansom nekome oduzmemo sredstva. Da li treba uzeti od socijalnih davanja 30 miliona ili dati u zakup nekoj od veledrogerija koja ima kapitala za tržišnu utakmicu? Intencija države je da apoteke treba odvojiti kao poslovne jedinice od domova zdravlja, kako bi se ostvarilo poslovanje na zdravim osnovama. Ovo je prvi korak, postupak se neće brzo završiti, ali ja čvrsto verujem da su i radnici apoteke i odbornici odabrali pravi način, rekao je Marjan Aleksić predsednik SO Bela Crkva.
Na sednici je usvojen i plan javnog zdravlja opštine Bela Crkva za 2018.godinu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.