четвртак, 8. фебруар 2018.

USKORO PENZIONERSKE KARTICE ZA SVE PENZIONERE



U toku je izrada dokumenta koji će se koristiti umesto penzionog čeka – sadržaće minimalan broj ličnih podataka potrebnih za dokazivanja statusa: ime i prezime, naziv filijale i broj kartice.
Svi sadašnji, ali i svi budući penzioneri, postaće vlasnici penzionerske kartice.
Novi dokument izdavaće Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Reč je o vrsti pomoćnog dokumenta koji će svakom penzioneru u našoj zemlji služiti za dokazivanje penzionerskog statusa. Kartice će biti važne, jer će biti pogodne i za korišćenje u situacijama kada im taj status obezbeđuje određene popuste. Do sada su u te svrhe koristili isključivo penzijske čekove na kojima se nalaze lični podaci, tako da će ubuduće penzionerske kartice u tim situacijama zameniti penzijske čekove.
- Kartice stižu vrlo brzo, u toku je njihova izrada. Sadržaće minimalan broj ličnih podataka potrebnih za dokazivanja statusa penzionera, to jest samo ime i prezime, naziv filijale i broj same kartice. Koristiće se umesto penzionog čeka, koji je pored imena i prezima vlasnika sadržavao i visinu penzije i adresu osobe. Uvođenjem novih kartica lični podaci svakog penzionera biće zaštićeni.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.