среда, 24. јануар 2018.

PRVA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI


U prvoj ovogodišnjoj redovnoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, sprovedenoj u svečanoj sali Doma zdravlja Bela Crkva, za dva dana učestvovalo je 112 davalaca. 
Odbijeno je iz raznih razloga 8 davalaca, a njih 104 je dalo krv.
- Januarska akcija dobrovoljnog davanja krvi je izuzetno važna, jer je period oko Nove godine i Božića jedan od „sušnih“ perioda, kada se radi o sakupljanju krvi, preko potrebne za lečenje pacijenata. Nije retkost da se u ovom periodu, u bolnicama otkazuju operacije zbog nedostatka krvi, gotovo svih krvnih grupa. Naš Crveni krst je stoga pojačano apelovao, a naši verni dobrovoljni davaoci ni ovoga puta nisu razočarali, kaže Vladimir Radonjić, sekretar OO Crveni krst Bela Crkva.
Medicinska ekipa Transfuziološke službe Pančevo, na čelu sad dr. Gordanom Ivković nam je ponovo potvrdila, da se njena ekipa uvek raduje terenu u Beloj Crkvi, pre svega zbog dobrog raspoloženja davalaca na akciji, kao i zbog odličnog odziva davalaca.
Veliki odziv davalaca podstaknut je i redovnim obaveštavanjem i to SMS porukama, putem medija i plakatima.
- Bila je ovo još jedna u nizu uspešnih akcija na čemu možemo da zahvalimo svim dobrovoljnim davaocima, kako onima koji godinama istrajno dolaze, tako i onima koji su krv dali po prvi put ,ističe na kraju Vladimir Radonjić.
Naredna akcija će biti održana u februaru u Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi, a organizatori sa ponosom ističu da u Beloj Crkvi više od 50% punoletnih srednjoškolaca daje krv.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.