среда, 10. јануар 2018.

NAJVIŠE NOVCA ZA ZDRAVSTVO I SOCIJALNA DAVANJA


Na 13. redovnoj sednici SO Bela Crkva minule godine razmotreno je i usvojeno sedam predloženih odluka od kojih je najvažnija svakako ona o budžetu opštine koji je projektovan na 495 miliona dinara.
Planova je puno, Industrijska zona nam je prioritet, jer očekujemo da postane zamajac privrednog preporoda opštine“, rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.
U radu je učestvovalo 32 od ukupno 33 odbornika. Obrazloženje odluke o budžetu i odgovore na pitanja odbornika davala je načelnica finansija Svetlana Kitanović. „Projekcija budžeta zasnovana je na realno planiranim prihodima a na osnovu prihoda i realizacije u prvih devet meseci 2017. godine. Budžet je projektovan na 495 milona dinara, sa suficitom se utvrđuje u iznosu od 526 miliona. Planirani sopstveni prihodi i prihodi iz drugih izvora direktnih i indirektnih korisnika utvrđeni su u iznosu od 106,2 milona dinara“, rekla je Kitanović.
U skladu sa mogućnostima, lokalna samouprava je opredelila povećanje novca za Dom zdravlja Bela Crkva, za Centar za socijalni rad „8. maj“ i za sportske manifestacije. "Dom zdravlja je sređen, ali se trudimo da uradimo reorganizaciju i da obezbedimo novac za funkcionisanje apoteke u Domu zdravlja."
Bela Crkva ima sedamnaest stavki (vrsti) socijalnih davanja, od pomoći roditeljima prilikom rođenja deteta, do adaptacije kuća, naročito višečlanih porodica, u nameri da deci omogućimo bolje detinjstvo. Ove godine smo uveli struju u 20 kuća, opredelili smo određenu sumu novca za tu namenu i za narednu godinu, jer želimo da kao odgovorna lokalna samouprava nastavimo posao kao i do sada.
Puno je objekata i instalacija dotrajalo, pa se trudimo da te probleme prevaziđemo. Opredelili smo više od deset miliona dinara za izradu projekata kako bi smo što više problema rešili uz pomoć sredstava sa viših nivoa vlasti –naglasila je načelnica finansija Svetlana Kitanović.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.