петак, 22. децембар 2017.

POČINJE RASPUST DO 15. JANUARA


U osnovnim i srednjim školama na tertoriji Vojvodine školski raspust će umesto do 10., trajati do15. januara, predviđeno je izmenjenim Pravilnikom o školskom kalendaru za školsku 2017/18 godine.
Odluku o izmeni Pravilnika doneo je Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, odnosno zajednice Mihalj Njilaš.
Pokrajinski sekretar je objasnio da izmena Pravilnika prvenstveno ima za cilj da se izjednače datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih osnovnih i srednjih škola.
S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou.
Učenicima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno je da plate troškove stanovanja za pola meseca, a škole će ovim putem, između ostalog, smanjiti naknadu koju plaćaju za grejanje. 
Zahvaljujući izmeni pokrajinskog školskog kalendara, đaci će početak drugog polugodišta dočekati odmorniji, što može samo pozitivno da se odrazi na njihov celokupni učinak u obrazovnim ustanovama.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.