среда, 22. новембар 2017.

ZIMSKA SLUŽBA JUŽNOG BANATA SPREMNA ZA ZIMU



Firma "Vojvodinaput Pančevo doo"- zadužena za održavanje državnih puteva I i II reda na teritoriji južnog Banata, na osnovu plana održavanja državnih puteva  JP "Putevi Srbije" izradila je detaljan operatativni plan održavanja, sa preciznim rasporedom materijala, opreme, mehanizacije i osoblja. 
Ukupna dužina putne mreže državnih puteva na teritoriji južnog Banata je 624.298 km, koji će se u režimu održavanja puteva u zimskim uslovima prema Planu održavati po sledećim prioritetima. 
Državni putevi prvog prioriteta Pančevo-Vršac-Vatin, Pančevo-Kovin-most na Dunavu, putevi drugog prioriteta Kovačica–Pančevo, Uljma-Straža, Kovin-Dubovac-Bela Crkva i trećeg prioriteta Kovin-Padina-Samoš, Uzdin-Kovačica, Plandište-Janošik-Alibunar, Samoš-Alibunar-Banatski Karlovac-Devojački bunar-Deliblato, Vračev Gaj-Banatska Palanka. 
Za održavanje puteva po prioritetima na raspolaganju je sledeća mehanizacija i oprema: 5 putarskih vozila, 14 kamiona posipača, raonici, rotacioni posipači, vučeni posipači, buldozeri, specijalno vozilo sa frezom. 
Raspoloživa količina soli i agregata za posipanje je više nego dovoljna za predviđenu putnu mrežu.
- Operativni plan je detaljno urađen, raspoloživi kapaciteti mehanizacije, opreme, soli, agregata i ljudstva su na zadovoljavajućem nivou. Međutim to nije dovoljno za bezbedan saobraćaj u zimskim uslovima. Zato apelujem na vozače da poštuju saobraćajne propise i koriste odgovarujuću opremu za kretanje vozila u zimskim uslovima, kao i da prilagode vožnju uslovima na putu. Iskustvo nas uči da je kretanje putevima Južnog Banata za vreme snežnih padavina dodatno otežano zbog snega nanetog vetrom, kada je i čišćenje puta dodatno otežano, što moramo uzeti u obzir kada krećemo na put,  rekla je načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar.
Kao komandat Okružnog štaba za vanredne situacije, načelnica Lončar je istakla da su i lokalne samouprave Južnog Banata profesionalno i detaljno sagledale svoje kapacitete i izradile svoje operativne planove za održavanje lokalne putne infrastrukture. 
Zimska služba Južnog Banata zvanično je počela da radi prema Planu 15. novembra i biće u pripravnosti do 31. marta 2018. godine. Telefoni za sve informacije vezano za puteve i stanje na putevima je 013 314 212, 060 861 8346, koji je vozačima na raspolaganju 24 sata dnevno.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.