петак, 20. октобар 2017.

OČIŠĆENA DIVLJA DEPONIJA KOD KUSIĆA


Na osnovu ugovora koji su zaključili Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i opština Bela Crkva u vrednosti od 1,5 miliona dinara, u toku je čišćenje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta, koje obavljaju radnici JKP „Belocrkvanski komunalac“ i JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“. Deponija zapremine oko 300 m3 u blizini Kusića očišćena je za šest dana.
Opština je poslove na uklanjanju divljih deponija poverila komunalnom preduzeću, a iz JP “Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“  smeće se odnosi kamionom veće nosivosti.



Mirko Veličković živi u Beloj Crkvi, za rodno selo vezuju ga porodične kuće i zemlja, i nije jedini kome smeta divlja deponija.
-Stvorena je divlja deponija koja se proširila skoro do bašta. Čisti se sada, zahvalni smo na tome i opštini i komunalcu i nadam se da je neće napraviti ponovo. Većina u selu je za organizovano odnošenje smeća, naročito mi koji skoro svakog dana prolazimo i radimo pored ovakvog smeća, a neki se i bune, kaže Mirko.
Divlje deponije ne treba stvarati nigde, naročito ne na obradivim površinama i atarskim putevima, jer ne samo da naružuju prilaze naseljenim mestima, već i ugrožavaju životnu sredinu.
-Mnogo nam ovo znači za celo selo, a naročito za meštane koji ovde imaju bašte. Do sada su ovakve deponije morale da se prave i čiste, sada kad komunalac odnosi smeće, verujem da meštani to više neće da rade. Zahvaljujem u ime sela lokalnoj samoupravi i preduzećima koja čiste, kaže Siniša Stanojev, predsednik Saveta MZ Kusić.



-Proteklih dana smo sa kombinovanom građevinskom mašinom koja je kupljena sredstvima iz opštinskog budžeta prikupljali smeće kako bismo ubrzali radove. Nakon ove deponije, očistićemo i kod Kaluđerova, Kruščice, Vračev Gaja, Banatske Palanke i Grebenca. Iskreno se nadam, da se neće ponovo stvarati kao što se dogodilo u aprilu kada smo očistili divlju deponiju kod Banatske Palanke a ona je sutra već bila ponovo zatrpana smećem. Sada, kada imamo organizovano prikupljanje smeća iz svih naseljenih mesta, nadam se da će onih koji su nedisciplinovani i stvaraju divlje deponije biti manje, ističe Milica Vitomirov direktorka JKP “Belocrkvanki komunalac“.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.