петак, 6. октобар 2017.

NAJNOVIJI DODATAK VOZNOM PARKU JKP „BELOCRKVANSKI KOMUNALAC“


Lokalna samouprava kupila je kombinovanu građevinsku mašinu za JKP „Belocrkvanski komunalac“. Mašina vredna 2,6 miliona dinara biće angažovana na održavanju smetlišta i uklanjanju divljih deponija.
Mašina je korišćena, ali je u solidnom stanju, i služiće ne samo za deponije, već i za održavanje kanalske mreže u Beloj Crkvi.
-Na deponiji imamo stari buldožer koji je već izrađen, tako da će ova mašina raditi veći deo posla. Inače, preduzeća kojima je lokalna samouprava osnivač odlično sarađuju, mehanizacija svih preduzeća koristi se zajednički u zavisnosti od prioriteta, tako će biti i sa ovom mašinom. To je jedini način da troškovi budu manji. Mašina je kupljena preko javne nabavke, koštala je oko 2,6 milona dinara bez PDV, kaže Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva.



-Ova mašina je nabavljena pre svega zbog radova na deponiji. Mašinom ćemo raditi i deo poslova preuzetih pripajanjem  JP Direkcija za izgradnju sa našim preduzećem, pa tako ubuduće neće morati da se raspisuje javna nabavka za čišćenje divljih deponija. U planu je da u dogledno vreme nabavimo nož za čišćenje snega, pa ni taj posao više neće morati da se prosleđuje trećim licima, rekla je Milica Vitomirov, vd direktorka JKP „Belocrkvanski komunalac“.
Već narednih dana, kada se završi administrativni deo oko nabavke mašine počeće radovi na čišćenju divlje deponije u Kusiću i na tu površinu zasadiće Sibirske brestove. U planu su i divlje deponije u Kaluđerovu, Jasenovu i ostalim naseljenim mestima i to sredstvima lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.