субота, 14. октобар 2017.

BICIKLISTIČKI KARAVAN OD BELE CRKVE DO STARE PALANKE

 

“Stazom bistrih voda” čuvate dobro zdravlje





Promotivna vožnja alternativnom biciklističkom trasom na relaciji Bela Crkva – Stara Palanka – Bela Crkva biće održana u subotu 14.oktobra. Organizatori, učesnici u projektu “Biciklom do zdravlja, znanjem do bezbednost” pozivaju sve od 7 – 77 godina koji se dobro osećaju, da im se pridruže.
Staza koja je u planu za izgradnju narednih godina je pre nekoliko dana obeležena, u postavljanju znakova za stazu i pet parkirališta za bicikle, pomogli su radnici JKP “Belocrkvanski komunalac”.
Start promotivne vožnje biciklima biće kod levog Vračevgajskog jezera u 12sati, vozi se novoizgrađenom biciklističkom stazom do Vračev Gaja, a zatim nasipom kraj reke Nere i zaštićenog područja Karaš – Nera do Stare Palanke i nazad. Dužina staze je 11 km u jednom smeru.
-Pridružite nam se, uživajte u vožnji kroz prelepi predeo i učinite dobru stvar za vaše zdravlje. Potrebni su vam samo bicikl i lepo raspoloženje. Projekat „Biciklom do zdravlja, znanjem do bezbednosti“ sprovodi Udruženje građana Aurora, saradnik je sekcija za bezbednost saobraćaja Tehničke škole „Sava Munćan“ a finansira fondacija TRAG sa partnerima, kaže Milan Belobabić predsednik UG “Aurora”.
-Ovu vožnju koristimo ne samo za promociju zdravog života, već i bezbednosti u saobraćaju, samim tim što je ruta alternativna, znači da je odvojena od motornog saobraćaja i pruža mogućnost da u vožnji učestvuju svi koji to žele. Putokaze su pravili učenici Tš”Sava Munćan” na praktičnoj nastavi. Svi zajedno ćemo promovisati obeležavanje biciklista u cilju bezbedne vožnje, kaže profesor saobraćajne grupe predmeta Igor Ivašković.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.