петак, 14. април 2017.

                     RADOVI OKO HRAMA 

POSVEĆENOG SVETIM APOSTOLIMA PETRU I PAVLU


Ispred hrama posvećenog Svetim Apostolima Petru i Pavlu urađen je novi trotoar i parking prostor. Saradnjom Skupštine opštine, četvrtog mesnog odbora SNS i preduzeća „Vlatox“ doo obezbeđen je kvalitetan prilaz od strane društveno odgovornih činilaca.
Crkva Svetih Apostola Petra i Pavla sagrađena je 1780.godine i nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Protojerej Janko Cicka 25 godina je starešina ovog hrama.
-Drago mi je da se radi uoči Vaskrsa da se ulepša nešto. Ovaj trotoar nam je predstavljao veliki problem. Deo ispred porte važan nam je i zbog parkinga, zahvalan sam Skupštini opštine i svima ostalima koji su doprineli da se ovo uradi na dobrobit svih. Videće se ovi radovi godinama kao nešto trajno i lepo, rekao je Protojerej Janko Cicka.
Puno je puta bilo sluha za inicijative građana, a realizaciji ovog posla pristupilo se u najkraćem roku, kako bi do proslave najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa sve bilo gotovo.


-Kao predsednik SO Bela Crkva i kao član SNS, preko četvrtog mesnog odbora dobio sam zahtev Crkvenog odbora da se uradi novi trotoar. Odmah smo obavestili firme koje rade na teritoriji Bele Crkve, zamolili ih za pomoć i oni su kao društveno odgovorne firme našli mogućnosti da ovaj deo posla urade na zadovoljstvo svih koji dolaze u ovaj hram. Tako ćemo korak po korak da uredimo Belu Crkvu, ističe Marjan Aleksić, predsednik SO Bela Crkva.
Nakon pripremnih radova, razbijanja i odnošenja delova starog trotoara radove su nastavili radnici preduzeća „Vlatox“ doo. Ovo preduzeće je i ranijih godina doniralo materijal i radilo besplatno na popločavanju staze u crkvi Svetog Jovana Bogoslova, kao i na delu staze na katoličkom groblju.
-Postavili smo cevi za odvod atmosferskih voda i na taj način produžili trotoar do samog puta i omogućili da se parkiraju vozila što ranije nije moglo zbog dubokog šanca. Sada je isped crkve popločani prostor površine 100 kvadrata, rekao je Vladisav Todorović, vlasnik „Vlatox“ doo.
Radovi su trajali samo tri dana, a realizatori kažu da osećaju odgovornost prema mestu u kom žive i rade i da će ovakvih akcija biti još.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.