среда, 19. април 2017.

BELOCRKVANSKI ĐACI ODLIČNI NA TAKMIČENJIMA

 

Četiri učenice iz opštine Bela Crkva plasirale su se za Republička takmičenja iz srpskog jezika i Književne olimpijade.

Veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Bela Crkva postigao je odlične rezultate na Okružnim takmičenjima iz srpskog jezika i na Književnoj olimpijadi, neki od njih plasirali su se za Republičko takmičenje.
Ivana Mihajlović, učenica osmog razreda OŠ “Sava Munćan“ iz Kruščice prošle godine je osvojila 3.mesto u Srbiji na takmičenju iz srpskog jezika i imala direktnu prohodnost ove godine na Okružno takmičenje na kom je osvojila maksimalnih 20 bodova. Po prvi put je učestvovala i na Književnoj olimpijadi, osvojila je 2. mesto.
Miona Farkaš učenica sedmog razreda OŠ “Dositej Obradović“ iz Bele Crkve na Okružnom takmičenju je osvojla 2.mesto sa 17 bodova. Već sada zna da će jednog dana upisati Filološki fakultet.
Iz OŠ “Žarko Zrenjanin“ čak tri devojčice su imale izvanredan plasman. Nives Koci, učenica petog razreda osvojila je 1.mesto iz srpskog jezika i jezičke kulture u konkurenciji 45 učenika iz regiona.
Kristina Kračun je na istom takmičenju u konkurenciji šestih razreda osvojila 3.mesto jer se paralelno pripremala i za takmičenja iz fizike, biologije i istorije. Natalija Živković učenica sedmog razreda očekivala je treće a osvojila 1.mesto i predstavljaće svoju školu na Republičkom takmičenju.

Svetlana Sarapa, učenica prvog razreda „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“ osvojila je 1.mesto na Okružnim takmičenjima iz biologije (sa 98 od 100bodova) i na Književnoj olimpijadi, pa joj predstoje dva Republička takmičenja u maju mesecu.
Profesori su prezadovoljni, kažu sav trud se isplati sa decom koja žele da rade, a posebno su zadovoljni zbog toga što je veliki broj učenika bio zainteresovan za takmičenja upravo iz srpskog jezika.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.