четвртак, 5. јануар 2017.

DR LJILJANA MIHAJLOVSKI GLAVNI KANDIDAT ZA DIREKTORKU VRŠAČKE NEUROPSIHIJATRIJE

 Novi Upravni odbor Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti 
"Dr Slavoljub Bakalović" početkom naredne nedelje preuzeće obaveze i po hitnom postupku sprovesti istragu o zloupotrebama ove zdravstvene ustanove u političke svrhe.Kako je nadležnim organima prijavljeno, postoji sumnja da aktuelno rukovodstvo pred svake izbore daje smernice zaposlenima za koga da glasaju, kao i da postoje metode potvrde glasanja. Ukoliko se sumnje potvrde, očekivana je ekspresna smena direktora.
Konkretno, sumnja se da je direktorka dr Tatjana Voskresenski svom suprugu Branislavu Matiću iz GG "Za bolji Vršac" obezbedila solidnu količinu glasova na poslednjim lokalnim izborima, uz pomoć kojih je ova grupa građana postala parlamentarna, a odmah potom počela i da se raspada, jer je jedna odbornica prešla u redove SNS, a druga se "odmetnula".
Nezvanično, glavni kandidat za direktora SBPB "Dr Slavoljub Bakalović" je Dr Ljiljana Mihajlovski, specijalista neuropsihijatrije i sudske psihijatrije, koja je od 2006. godine je načelnica Centra za forenzičku psihijatriju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Medicinski fakultet u Beogradu završila je 1982 godine. Stažirala je u Zdravstvenom centru u Vršcu, a potom je, kao lekar opšte prakse, radila u Vršcu i Beloj Crkvi do 1985. godine kada je zasnovala radni odnos u Psihijatrijskoj bolnici u Vršcu.
Specijalizaciju iz neuropsihijatrije završila je 1991. godine, a užu specijalizaciju iz sudske psihijatrije 1992 godine. Na osnovu objavljenih stručnih radova iz oblasti neuropsihijatrije i sudske psihijtrije, sa nepune 43 godine života, februara 2000. stekla je zvanje primarijusa.
Dr Ljiljana Mihajlovski je veštak iz oblasti sudske psihijatrije od 1992.godine, od kada je upisana u zvanični registar veštaka. Bila je mentor mnogim specijalizantima iz oblasti psihijatrije. Tokom 2003. godine završila je edukaciju iz oblasti "Menadžment u zdravstvu" na FON-u u Beogradu, a 2005. stekla je i zvanje psihoterapeuta, modalitet Porodični sistemski terapeut.
Od decembra 2002. godine obavljala je poslove vd direktora Psihijatrijske bolnice u Vršcu, a potom poslove direktora, sve do aprila 2005 godine. Tokom 2014/15 obavljala je poslove vd direktora Doma zdravlja u Beloj Crkvi. Duži niz godina bila je sekretar Psihijatrijske sekcije Vojvodine.
Živi u Vršcu. Udata je, ima ćerku koja je završila Ekonomski fakultet (smer revizor) i živi sa svojom porodicom u Beogradu, i sina koji je završio Pravni fakultet i radi kao advokat u Novom Sadu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.