среда, 21. децембар 2016.

GRADI SE KANALIZACIONA MREŽA U INDUSTRIJSKOJ ZONI


Šest vojvođanskih opština dobilo je sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnih objekata na svojim teritorijama, a među njima i Bela Crkva.


Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj opredeljeno je ukupno 2.913.000,00 dinara, a ta sredstva biće usmerena opštinama Inđija, Titel, Bač, Bačka Topola, Apatin i Bela Crkva. Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić uručio je u Pokrajinskoj vladi ugovore o prenosu sredstava predstavnicima tih lokalnih samouprava.
U Beloj Crkvi pripremaće se dokumentacija projekta izgradnje kanalizacione mreže u industrijskom parku.
Prema rečima sekretara Grbića, podrška projektima planiranja i izgradnje je novina među merama podrške lokalnim samoupravama.
- Podsticaj za izradu projektno tehničke dokumentacije za razvoj infrastrukuture izuzetno je važan, imajući pre svega u vidu značaj infrastrukturnih objekata za same jedinice lokalne samouprave, kao i njihov značaj za potencijalne investitore, razvoj privrede i boljitak u svakoj opštini, naglasio je Grbić.
Sredstva za ovaj konkurs, posvećen podršci projektima planiranja i izgradnje, obezbeđena su rebalansom budžeta za 2016. godinu, dok se u budžetu za 2017. godinu predviđa povećanje sredstava za ovakve konkurse.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.