недеља, 1. мај 2016.

JAKA JE VEZA TIKIĆA I DARKA OSTOJIĆA

Autor :  maj 01, 2016


Uzurpator državnog zemljišta Dragan Tikić i Darko Ostojić predsednik Komisije za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja privatnog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva 2010. godine, kada se zemlja davala u zakup na 10 i 20 godina - čvrsto su vezani.

Podsetićemo na inspekcijski nadzor Ministarstva poljoprivrede nad zemljištem koje je od države zakupila Ljiljana Razumenić, Tikićeva prijateljica koja radi kao kuvarica, živi u stanu i nikada se nije bavila poljoprivredom. Tikićeva firma "Agrodizel" bila joj je jemac, a Tikić ovlašćeno lice koje je zastupalo pred inspekcijom.

Sa inspekcijom je tog juna 2011. godine bio i Darko Ostojić, kao predsednik Komisije, koji je savetima pomogao da se ovaj problem reši, a kako čujemo i svojski se potrudio da pojedini članovi "Bogate Srbije" postanu još bogatiji.
Gle čuda, Darkov otac Dragoljub takođe je zakupac više od 50 hektara državnih oranica na period od 20 godina, a jemac je - Tikićeva firma "Agrodizel". Više od 39 hektara zakupio je na dve decenije u ataru Kusića po godišnjoj ceni od 44.33 evra po hektaru, a više od 9 hektara u ataru Kajtasova po ceni od 20.74 evra po hektaru godišnje.
Možda mu je daleko, jer stanuje u Banatskoj Palanci, pa je istina ono što tvrde upućeni: Ovu zemlju obrađuje Tikić! Isti kažu i da je pomogao porodici Ostojić i njihovim rođacima da se "opreme". Pominju se plastenici, ali to je rekla-kazala.

peščani

Oktobra 2012. godine polupismeni Tikić (četiri razreda osnovne škole), kao član Opštinskog veća za poljoprivredu i Darko Ostojić saradnik Odseka za razvoj, procenili su da je suša u ataru Bele Crkve napravila štetu veću od milijardu dinara.
Iako je Država preporučila da se zakupci državnih oranica oslobode plaćanja zakupa, njihov predlog bio je da zakupci treba da uplate po 40 odsto u opštinski Fond za pomoć poljoprivrednicima. Na pregovore sa "prijateljima" iz Ministarstva išli su Tikić i Ostojić.
Pozivamo državne organe da reaguju.

Nastaviće se...
Istina pobeđuje!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.