субота, 12. март 2016.

MOTODROM  - KORAK BLIŽE


Prezentacija plana detaljne regulacije za izgradnju motodroma "Srbija ring" uz naseljno mesto Kaluđerovo, održana je u Sali SO Bela Crkva. Ispred Zavoda za urbanizam Vojvodine plan je prezentovala dipl.arh. Vesna Prosenica, a o potrebama izgradnje motodroma govorili su Nenad Živanović predsednik SO bela Crkva i Božidar Mihajlović pomoćnik predsednika AMSS.


- Od Budimpešte do Istambula nema licenciranog motodroma. Auto-moto Savez Srbije je podržao ideju kako zbog potrebe da u našoj zemlji za auto i moto trke više ne koriste stare vojne poligone i aerodrome, tako i zbog mogućnosti da se projektom konkuriše za sredstva iz IPA programa. Ideju je podržalo i Ministarstvo za sport, rekao je Božidar Mihajlović, pomoćnik predsednika AMSS.
- Opština Bela crkva je veoma ozbiljno pristupila ovom projektu koji je toliko veliki da se ne može uraditi za tri ili četiri godine, svi ostali koji budu vodili računa o dobrobiti opštine preuzeće posao od nas. Nešto što je od opšteg interesa i može da donese ogroman benefit ne sme da se ispusti, rekao je Nenad Živanović.
- Drago mi je da je AMSS prepoznao Belu Crkvu kao partnera na ovako značajnom projektu kako za oblast turizma, tako i za razvoj privrede. Nenad Živanović kao predsednik SO je postavljen za koordinatora na ovom projektu i u narednom periodu će imati punu podršku kako predsednika opštine tako i lokalne vlasti, istakao je Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva.
- Lokacija koja je određena nema nikakvih ograničenja jer se u blizini ne nalaze zaštićena prirodna područja, niti spomenici kulture. U fazi smo izrade nacrta plana i plana ukupne infrastrukture. Uz poštovanje svih procedura, za nekoliko meseci možemo da izradimo plan koji će se naći pred SO Bela Crkva,rekla je Vesna Prosenica iz Zavoda za urbanizam Vojvodine.
Za izgradnju motodroma neophodno je 50ha, deo zemljišta će morati da se otkupi. Od tridesetoro vlasnika parcela dobijena je ili saglasnost za prodaju, ili izjava da nisu protivni da zemljište otuđe.
- Sve službe su dužne da vode računa o interesima vlasnika ovih parcela. Sa motodromom i uz razvoj turizma u opštini bi moglo mirno da se živi, otvaraju fabrike i zapošljavaju ljudi, a sama opština bi se našla na mapi Evrope i postala jedna od bitnijih u Srbiji, ističe Nenad Živanović.
O značaju ovog projekta govori i podatak da bi bio uposlen više od 200 dana u godini, da auto i moto trke privlače veliki broj gledalaca što bi doprinelo razvoju turizma u drugom smeru uz izgradnju objekata za visoki turizam.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.