субота, 20. фебруар 2016.

 

Incident u kabinetu predsednika SO Bela Crkva (VIDEO)



Odbornica u SO Bela Crkva Sandra Ristić, lider LSV u ovom mestu i bivša savetnica predsednika Opštine i Dušan Anukić smenjeni član Opštinskog veća i zamenik Ristićeve u LSV, pokušali su danas da isceniraju incident, u kojem bi zamenika predsednika Opštine Bela Crkva Marjana Aleksića optužili za napad i pretnje.

Tokom vanredne sednice SO Bela Crkva odbornici Sandri Ristić je oduzeta reč. Ona je tada sa Anukićem, koji je kod sebe imao kameru, otišla u kabinet Aleksića, kako bi ga isprovocirala i iscenirala napad na sebe.

Kada je Aleksić hteo da uđe u svoj kabinet, kroz kabinet predsednika SO, sačekala ga je Ristićeva i počela glasno da ga obasipa optužbama. Kada je hteo da zatvori vrata svog kabineta, Aleksić je primetio da Anukić sve snima. Okrenuo se i izašao, a Ristićeva je, kao furija, poletela za njim, svesna da im je plan propao. Aleksić nije odgovarao na viku i optužbe Ristićeve, a sve je kamerom zabeležio Anukić.
Kasnije se ista kamera našla u rukama jednog lažnog novinara iz Bele Crkve, koji već godinama proganja i najgrublje vređa Aleksića i članove njegove porodice putem jednog portala. Na njihovu žalost, lažni novinar je ovaj incident, nedvosmisleno u njegovoj i režiji Ristićeve i Anukića, iskoristio kako bi nastavio sa hajkom na Aleksića, iz samo njemu znanih razloga. Snimak se, naravno, našao na internetu.
Snimak možete pogledati na kraju teksta.
Aleksić se, za skupštinskom govornicom, na kraju sednice, zahvalio većini što mu je pružila podršku, a zatim je rekao da razume ljutnju odbornika DS i LSV, jer su "izgubili privilegije koje su nezasluženo sami sebi dodelili", a "ko gubi, ima prava da se ljuti".
Aleksić je precizirao da je, kada je govorio o privilegijama koje su bivši rukovodioci sami sebi dali, mislio na duple plate dnevnice, limuzine, šofere, restorane i sve drugo što je bivša vlast koristila.
- Više puta sam danas prozvan na Skupštini. Pozvao bih sve koji iznose insinuacije i tvrde da sam prekršio propise, da odmah obaveste policiju i tužilaštvo, a ne da lažu i obmanjuju javnost. Takođe, želim da kažem da su se novi odbornici u redovima SNS sami odlučili na taj čin i da ih niko nije prisiljavao, što oni mogu i da potvrde. Belocrkvanima želim da poručim da ih lideri DS i LSV koriste isključivo zbog lične promocije i koristi. Obmana mora da prestane, rekao je Aleksić i zahvalio se svima koji su u premijeru Aleksandru Vučiću i SNS videli bolju i sigurnu budućnost.
Inače, Opštinskom odboru SNS u Beloj Crkvi danas su pristupila četiri odbornika iz Jedinstvene Srbije, tri odbornika iz Demokratske stranke i jedan odbornik iz SPS-a.
U saopštenju SNS se navodi da je ispoštovana kompletna procedura za zakazivanje današnje vanredne sednice, koja je morala da se održi zbog toga što prethodna vlast, predvođena DS-om, nije u zakonskom roku donela odluku o racionalizaciji zaposlenih.
SNS je saopštio da iskreno žali što bivša vlast, za vreme svog mandata, "nije utrošila ovoliko energije za stvaranje stabilne Srbije, koliko troši na laži i izmišljanje lažnih afera".

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.