недеља, 20. децембар 2015.

 

Predstava dece za decu kao uvod u prazničnu čaroliju


Mlađi ansambl Belocrkvanskog Amaterskog Pozorišta predstavom "Zeka naduvenko" po bajci Sergeja Mihalkova oduševio je predškolce i učenike nižih razreda osnovnih škola. Glumci amateri uzrasta od 7 do 12 godina igrali su dve predstave dnevno, a za manje od nedelju dana zabeležena je poseta 700 dece.
Od septembra je 14 mladih glumaca vredno radilo sa profesorkom Valentinom Kasteljanov i njenim pomoćnicima na pripremi predstave "Zeka naduvenko". U saradnji sa lokalnom samoupravom obezbeđen je prevoz dece iz naseljenih mesta kako bi svi imali priliku da vide predstavu, a Centar za kulturu je obezbedio ozvučenje jer u predstavi ima i pesme i plesa.
Publika nije štedela dlanove, pa su mladi glumci amateri prezadovoljni. Valentina Kasteljanov i je i ovog puta režirala predstavu i uradila scenografiju, za koreografiju je bila zadužena Nataša Bradvarović, narator je bio Filep Ferenc, ton majstor Dušan Bradvarović, dok su Ivana Milenković i Aleksandra Vuk bile šaptačice i šminkerke.
BAP je pre četiri godine obnovio rad pre svega zahvaljujući Milošu Popoviću i grupi entuzijasta. Stariji ansammbl će uskoro premijerno igrati dve jednočinke Koste Trifkovića "Na Badnji dan" i "Čestitam".

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.